12 αλήθειες για τα εμφυτεύματα!

1.

Πονάνε τα Οδοντικά Εμφυτεύματα;
Το χειρουργείο τοποθέτησης των οδοντικών εμφυτευμάτων δεν αποτελεί επίπονη διαδικασία, δεδομένου ότι επιτελείται με τοπική αναισθησία. Η αποθεραπεία επίσης δεν είναι επώδυνη, διότι συνταγογραφούνται παυσίπονα για τις πρώτες μέρες.

2.

Χρειάζεται Γενική Αναισθησία;
Όχι. Η τοπική αναισθησία είναι αρκετή.

3.

Υπάρχει οίδημα μετά την επέμβαση; Πότε μπορώ να επιστρέψω στη δουλειά μου; 
Σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε οίδημα μετά τη χειρουργική διαδικασία. Εξαρτάται κυρίως από τη βαρύτητα του περιστατικού καθώς και από τον ασθενή. Το οίδημα πάντως, δεν αποτελεί μετεγχειρητική επιπλοκή. Στην εργασία μας μπορούμε να επιστρέψουμε ακόμη και την ίδια ή έστω την επόμενη μέρα.

4.

Πόσο περιμένω για να φάω κανονικά;
Πολύ συχνά εξαρτάται από τον ασθενή το πότε θα φάει κανονικά και όχι τόσο από τη χειρουργική διαδικασία. Υπάρχουν άτομα που επανέρχονται λειτουργικά την επόμενη μέρα και άλλοι ασθενείς που περνάνε και 10 μέρες για να επανέλθουν πλήρως

5.

Μπορούν τα εμφυτεύματα να με βοηθήσουν να φαίνομαι νεότερος;
Ένα υγιές, όμορφο και λαμπερό χαμόγελο μας κάνει να φαινόμαστε νεότεροι, είτε προέρχεται από τα φυσικά μας δόντια είτε από εμφυτεύματα.

6.

Θα μπορώ να έχω μια προσωρινή εργασία κατά τη διάρκεια επούλωσης;
Προσωρινή / μεταβατική εργασία μπορούμε να δώσουμε στον ασθενή την ίδια ή την επόμενη μέρα εάν χρειάζεται.

7.

Θα μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι έχω εμφυτεύματα;
Κανονικά, ο μόνος που πρέπει να καταλαβαίνει την ύπαρξη εμφυτευμάτων είναι ο Οδοντίατρος.

8.

Πόσο κρατάνε τα εμφυτεύματα;
Στην Ιατρική δε μπορεί να δοθούν απόλυτες εγγυήσεις. Υπάρχει η πρόγνωση και τα ποσοστά επιτυχίας. Εάν όλα πάνε καλά κατά την οστεοενσωμάτωση των εμφυτευμάτων, ο ασθενής κάνει καλή στοματική υγιεινή και τους επανελέγχους στο γιατρό του, τα εμφυτεύματα μπορούν να ξεπεράσουν την 20ετία. Ένα είναι βέβαιο : Όσο πιο αυστηρά τηρηθούν οι διαδικασίες, τόσο μακροβιότερη η πορεία των εμφυτευμάτων.

9.

Μπορεί όλοι να βάλουν εμφυτεύματα;
Όχι, δεν μπορούν όλοι. Θα πρέπει κυρίως να μας το επιτρέπει το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς. Η πρόοδος των τεχνικών, ο πλήρης προεγχειρητικός έλεγχος και η εξέλιξη της κατευθυνόμενης χειρουργικής, επιτρέπει σε όλο και περισσότερους ασθενείς να έχουν την επιλογή των εμφυτευμάτων ως λύση.

10.

Φροντίδα Εμφυτευμάτων – Απαιτούνται συγκεκριμένες οδοντόπαστες;
Η καλή στοματική υγιεινή όπως και ο επανέλεγχος από τον θεράποντα οδοντίατρο αποτελούν την καλύτερη φροντίδα. Υπάρχουν διάφορα εξειδικευμένα σκευάσματα, τα οποία δεν εξασφαλίζουν την καλή συντήρηση των εμφυτευμάτων, εάν απουσιάζουν τα παραπάνω.

11.

Ποιο είναι το κόστος των εμφυτευμάτων;
Το κόστος είναι μια άμεση συνάρτηση των χειρουργικών τεχνικών που απαιτούνται, της χρήσης ή μη μοσχευμάτων, καθώς και της επιλογής υλικών για την προσθετική εργασία επί του εμφυτεύματος. Κατά συνέπεια χωρίς την αξονική τομογραφία της περιοχής και την κλινική εξέταση του ασθενούς δεν μπορεί να γίνει μια αξιόπιστη προεκτίμηση κόστους.

12.

Σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ για την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων; Απευθυνόμαστε σε ένα Οδοντιατρικό Κέντρο το οποίο παρέχει εξειδίκευση, συνέπεια, ποιότητα και καλό επίπεδο επικοινωνίας με τον ασθενή.

Κλείστε άμεσα το δικό σας ραντεβού Κλείστε ραντεβού

Ρωτήσαμε τους ασθενείς μας

Δείτε όλα τα βίντεο των ασθενών μας

Copyright © 2018 All Rights Reserved
Οδοντιατρείο STOMA - Ιωάννα Καζάκου, DDS, MSc