Οδοντικά Εμφυτεύματα

Το εμφύτευμα είναι τεχνητό υποκατάστατο της ρίζας ενός φυσικού δοντιού και τοποθετείται στη γνάθο, συχνά εκεί όπου έχει χαθεί το φυσικό δόντι, ή σε κάποια "στρατηγική" θέση για τον οδοντίατρο. Το εμφύτευμα μπορεί να δώσει λύση σε άτομα που έχουν χάσει ένα ή περισσότερα δόντια, καθώς και σε άτομα που έχουν χάσει όλα τους τα δόντια!

Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου δηλαδή ο ασθενής στη μία ή και στις δύο γνάθους δεν έχει καθόλου δικά του δόντια, τα εμφυτεύματα μπορούν να υποστηρίξουν είτε μια κινητή εργασία δίνοντάς της άριστη λειτουργικότητα, είτε σταθερά, μόνιμα, πορσελάνινα δόντια. 

Σε όλες τις εμφυτευματικές λύσεις ο ασθενής απολαμβάνει μια άριστη αίσθηση στο στόμα του, όπως ήταν παλιά όταν είχε τα φυσικά του δόντια και ενώ αυτά ήταν γερά. Εχει μια σωστή άρθρωση κατά την ομιλία, έχει τέλεια αισθητική και άριστη λειτουργικότητα.

Τα εμφυτεύματα αποτελούν τη μακροβιότερη και ανετότερη λύση, αρκεί να έχει γίνει σωστή επιλογή περιστατικού.

Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται σε όσους έχουν καλή οστική μάζα και είναι σε γενικές γραμμές υγιείς. Η οστική μάζα μπορεί να υποστεί βελτίωση. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, η καλή στοματική του υγιεινή και οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο.

Τα πλεονεκτήματα από την τοποθέτηση εμφυτευμάτων είναι ανυπολόγιστης ποιοτικής αξίας.

  • Δίνουν την αίσθηση και την εμφάνιση των φυσικών δοντιών.
  • Δε χρειάζεται να τροχίσουμε παρακείμενα δόντια για την τοποθέτηση προσθετικών εργασιών.
  • Δεν έχουμε σε βάθος χρόνου συρρίκνωση της οστικής μάζας.
  • Αισθανόμαστε απόλυτα σταθερές τις προσθετικές εργασίες, ακόμη και τις κινητές.
  • Αποκτούμε τέλεια μασητική ικανότητα, άριστη ομιλία, ένα φυσικό χαμόγελο.
  • Εχουμε αυξημένη αυτοπεποίθηση.

Το εμφύτευμα είναι ο πιο σύγχρονος και διαδεδομένος τρόπος αντικατάστασης ελλειπόντων ή κατεστραμμένων δοντιών. Είναι φτιαγμένο από τιτάνιο, υλικό βιοσυμβατό και τοποθετείται στο οστό της γνάθου, εκεί όπου βρισκόταν η ρίζα του δοντιού που λείπει.

Ενα εμφύτευμα μπορεί να εμφυτευθεί και αμέσως μετά την εξαγωγή του κατεστραμμένου δοντιού. Για τη διαδικασία εμφύτευσής του χρειάζονται γύρω στα 15 λεπτά και γίνεται με τοπική αναισθησία.

Το οδοντιατρικό κέντρο STOMA παρέχει περιβάλλον πολύ ξεκούραστο και φιλικό ακόμη και για τους πιο φοβισμένους ασθενείς, όπου με ανώδυνη διαδικασία μπαίνει ο αναγκαίος αριθμός εμφυτευμάτων.

Το επόμενο στάδιο είναι η οστεοενσωμάτωση του εμφυτεύματος στο οστό της γνάθου, η οποία διαρκεί 2-4 μήνες, ανάλογα την περίπτωση. Οσον αφορά όμως τον ασθενή, αυτό που έχει ενδιαφέρον σαν επόμενο βήμα, είναι η διαδικασία τοποθέτησης του πορσελάνινου δοντιού του (φόρτιση εμφυτεύματος), όπου αποφασίζεται από το γιατρό ποια πρωτόκολλο φόρτισης θα ακολουθηθεί, ανάλογα με την ποιότητα του οστού της γνάθου και τις απαιτήσεις του εκάστοτε περιστατικού.

Ενα εμφύτευμα μπορεί να φορτιστεί είτε άμεσα, εντός δηλαδή 2-3 ημερών, είτε μετά πάροδο κάποιων μηνών (2-4) .

Σύμφωνα πάντα με την επιστημονική έρευνα η οποία έχει γίνει στην Εμφυτευματολογία, το ιατρείο ακολουθεί το σουηδικό πρωτόκολλο τοποθέτησης εμφυτευμάτων, με βάση το οποίο εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις καλής ποιότητας οστού, ο ασθενής μπορεί να εξασφαλίσει την άμεση φόρτιση των εμφυτευμάτων του, ακόμη και αμέσως μετά την εξαγωγή του δοντιών.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι σε 2-3 μέρες μπορεί να αποκτήσει όλα τα δόντια τα οποία του λείπουν, αποκαθιστώντας άμεσα τόσο τη λειτουργική του ικανότητα όσο και την αισθητική του στόματός του. Ακόμη και σε full mouth περιστατικά, σε ασθενείς δηλαδή που τους λείπουν όλα τα δόντια , το ιατρείο μπορεί μέσα σε μία μόνο εβδομάδα να επιτύχει πλήρη οδοντιατρική αποκατάσταση.

Επιπλέον, εφαρμόζουμε την τεχνική all-on-4, που σημαίνει ότι τοποθετώντας μόνο 4 εμφυτεύματα, μπορούμε να δώσουμε στον ασθενή 12 σταθερά δόντια!

Κλείστε άμεσα το δικό σας ραντεβού Κλείστε ραντεβού

Ρωτήσαμε τους ασθενείς μας

Δείτε όλα τα βίντεο των ασθενών μας

Copyright © 2018 All Rights Reserved
Οδοντιατρείο STOMA - Ιωάννα Καζάκου, DDS, MSc