Αναδιαμόρφωση χαμόγελου - Smile Makeover

Η αναδιαμόρφωση του χαμόγελου – Smile Makeover είναι η συνολική και εμπεριστατωμένη διαδικασία βελτίωσης του χαμόγελου με τη βοήθεια της Αισθητικής Οδοντιατρικής εφαρμόζοντας μία ή περισσότερες τεχνικές αποκατάστασης όπως πχ λεύκανση δοντιών, στεφάνες ή γέφυρες ζιρκονίου, όψεις πορσελάνης – Veneers Ε-Max, Lumineers, Direct Veneers. Η αναδιαμόρφωση του χαμόγελου συμπεριλαμβάνει αποκαταστάσεις που θα μπορούσαν να διορθώσουν τα σπασμένα δόντια, τα φθαρμένα, τα δυσχρωμικά, να αποκαταστήσουν τις σωστές – ιδανικές αναλογίες του χαμόγελου ακολουθώντας τους κανόνες του Smile Design όπου απαιτείται συνυπολογισμός της γραμμής των χειλιών, του σχήματος του προσώπου και γενικά των ανατομικών παραμέτρων του κάθε ασθενούς.

Η αναδιαμόρφωση του χαμόγελου – Smile Makeover βασίζεται στις βασικές αρχές Αισθητικής Οδοντιατρικής που θα πρέπει να ακολουθήσει ο οδοντίατρος, αλλά παράλληλα οφείλει να ικανοποιεί και τις απαιτήσεις του εκάστοτε ασθενούς. Σκοπός είναι να βελτιωθεί το χαμόγελο με ιατρικά ορθό τρόπο, αλλά παράλληλα να διορθώνονται οι αισθητικές ατέλειες που ενοχλούν τον ασθενή και τον εμποδίζουν από το να χαμογελάει αβίαστα.

Το Smile Makeover μπορεί να διορθώσει τα παρακάτω :

Χρώμα Δοντιών : Δυσχρωμικά δόντια είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω καφέ, τσιγάρου ή διατροφικών συνηθειών μπορούν να διορθωθούν ανάλογα με την περίπτωση με λεύκανση, με όψεις πορσελάνης E-Max, Direct Veneers, Lumineers, στεφάνες και γέφυρες ζιρκονίου.

Διάταξη : Η διάταξη των δοντιών θα μπορούσε να αλλάξει είτε με Invisalign διαφανείς ορθοδοντικούς νάρθηκες, είτε με όψεις πορσελάνης – Veneers, αισθητικές προσθετικές εργασίες ζιρκονίου, Direct Veneers, Lumineers.

Κενά ανάμεσα στα δόντια : Τα κενά ανάμεσα στα δόντια μπορούν να κλείσουν είτε με ήπια μετακίνηση, είτε εάν ταιριάζει στο περιστατικό με όψεις πορσελάνης ελάχιστης ή και καθόλου παρέμβασης ( τροχίσματος ) δοντιών, Direct Veneers, Lumineers.

Ελλείποντα δόντια : Τα ελλείποντα δόντια αποκαθίστανται είτε με γέφυρες από αισθητικά υλικά όπως ζιρκόνιο ή καινούριες φόρμουλες νέων αισθητικών υλικών αποκατάστασης, είτε με εμφυτεύματα.

Κακοσχηματισμένα δόντια ή με στροφές επίσης αποτελούν αντικείμενο της αναδιαμόρφωσης του χαμόγελου με όποιες αισθητικές μεθόδους είναι κατάλληλες για την κάθε περίπτωση.

Μήκος δοντιού – Αναλογίες δοντιών : Σύμφωνα με τις αρχές του Smile Design σχεδιάζεται σωστά το χαμόγελο και διορθώνεται με τη βοήθεια ουλοπλαστικής ή / και χειρουργικών περιοδοντολογικών μεθόδων η γραμμή των ούλων, το μήκος της μύλης των δοντιών και γενικότερα βελτιώνονται οι αναλογίες των δοντιών που βρίσκονται στην αισθητική περιοχή του χαμόγελου.

Είναι αναγκαίο να γίνει σαφές ότι με την αναδιαμόρφωση του χαμόγελου – Smile Makeover καταφέρνουμε διορθώνοντας τη γραμμή του γέλιου να επιτύχουμε ταυτόχρονα μια ισορροπία και αρμονία σε ολόκληρη την εικόνα του προσώπου. Αλλάζοντας το χαμόγελο ακόμη και χωρίς να παρέμβουμε στα χείλη ή στα ζυγωματικά μπορούμε να επιτύχουμε μια τεράστια βελτίωση σε ολόκληρο το πρόσωπό μας.

Κλείστε άμεσα το δικό σας ραντεβού Κλείστε ραντεβού

Ρωτήσαμε τους ασθενείς μας

Δείτε όλα τα βίντεο των ασθενών μας

Copyright © 2018 All Rights Reserved
Οδοντιατρείο STOMA - Ιωάννα Καζάκου, DDS, MSc