Αισθητική Οδοντιατρική

Αισθητική είναι ο κλάδος της φιλοσοφίας που ασχολείται με τον ορισμό του ωραίου. Ο όρος “αισθητική” παράγεται από την “αίσθηση”, την εμπειρία δηλαδή που προσλαμβάνουμε μέσω των αισθήσεων. Είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί το αντικειμενικά “ωραίο”, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό. Το μόνο βέβαιο είναι ότι από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα ο άνθρωπος αποζητά το ωραίο και έλκεται από αυτό.

Η Αισθητική Οδοντιατρική προσπαθεί να δώσει μια άλλη διάσταση στην κλασσική Οδοντιατρική αποκαθιστώντας τις βλάβες του στόματος με το φυσικότερο και ομορφότερο για τον ασθενή τρόπο, σε αντιδιαστολή με την Κοσμητολογία. Ασχολείται με παρεμβάσεις οι οποίες έχουν ως στόχο τη βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών, του στόματος και κατ΄ επέκταση τη βελτίωση του χαμόγελου.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια ανεπίσημη διάκριση μεταξύ Αισθητικής Οδοντιατρικής και Κοσμητολογίας.

Η Αισθητική Οδοντιατρική προσπαθεί να αναπαραστήσει το φυσικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι επιθυμεί να δώσει ένα άριστο αποτέλεσμα το οποίο να είναι όμορφο, λαμπερό, αλλά συνάμα φυσικό ! Τα δόντια που δημιουργούνται από τον οδοντίατρο σε συνδυασμό πολύ συχνά με τον οδοντοτεχνίτη θα πρέπει να είναι φυσικά, όχι μονοχρωματικά, ακολουθώντας τις φυσιολογικές συμμετρίες και αναλογίες του στόματος και του προσώπου.

Αντιθέτως η Κοσμητολογία παράγει χαμόγελα κατάλευκα, μονοχρωματικά, απόλυτα συμμετρικά, εξαιρετικά μεγάλα για το πρόσωπο του ασθενούς ειδικά εάν δεν έχει κάνει άλλες παρεμβάσεις στο πρόσωπό του. Αυτό είναι το λεγόμενο Hollywood Smile που κυριάρχησε πριν αρκετά χρόνια.

Οι δυνατότητες της Αισθητικής Οδοντιατρικής έχουν μεγάλο εύρος και μπορούν να αντιμετωπίσουν τα παρακάτω προβλήματα :

 • Κίτρινα ή δυσχρωμικά δόντια
 • Κενά ανάμεσα στα δόντια
 • Ορθοδοντικά προβλήματα
 • Ανισοϋψή ή ανισομεγέθη δόντια
 • Υπερτροφικά ή ανισοϋψή ούλα
 • Σπασμένα / ραγισμένα δόντια

Οι υπηρεσίες που παρέχει η Αισθητική Οδοντιατρική είναι οι ακόλουθες :

 • Λεύκανση δοντιών
 • Οψεις σύνθετης ρητίνης ( “Γλυπτική Δοντιών” ) - Bonding
 • Εμφράξεις σύνθετης ρητίνης
 • Ενθετα – Επένθετα Πορσελάνης ή Ρητίνης
 • Σχεδιασμός – Αναδιαμόρφωση Χαμόγελου / Smile Design

Σε ποιους όμως απευθύνεται η Αισθητική Οδοντιατρική ;

Τα τελευταία χρόνια απευθύνεται σε όλους ! Παλαιότερα το κοινό το οποίο αποζητούσε ένα όμορφο χαμόγελο ήταν νέα κυρίως άτομα που η ενασχόλησή τους ήταν στη showbiz. Τώρα όμως η καλαισθησία καθώς και η ανάγκη ενός ωραίου χαμόγελου δεν περιορίζεται στο λαμπερό χώρο της showbiz και των media. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, επώνυμοι κι ανώνυμοι, έχουν δικαίωμα στο ωραίο χαμόγελο και στο φροντισμένο στόμα.

Ποια είναι η αξία της Αισθητικής Οδοντιατρικής ;

Η αξία της Αισθητικής Οδοντιατρικής είναι μεγάλη. Η περιοχή του στόματος και άρα του χαμόγελου αντιστοιχεί στο 1/3 του προσώπου. Το χαμόγελο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρώτη εικόνα που δίνουμε για εμάς στους γύρω μας. Επιπλέον είναι προφανές ότι ο άνθρωπος ο οποίος έχει ένα ωραίο χαμόγελο αντανακλά λάμψη, αυτοπεποίθηση και αυτοπροσδιορίζεται με σιγουριά και εξωστρέφεια στις επαγγελματικές και κοινωνικές συναναστροφές του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομορφιά είναι αναγκαία για τον άνθρωπο, όχι για να καλύπτει τη ματαιοδοξία του, αλλά γιατί μέσα από αυτή μπορεί να γαληνεύει και να ησυχάζει η ψυχή του. Πάντα άλλωστε από κάτι ωραίο απορρέει θετικότητα και ισορροπία.

Κλείστε άμεσα το δικό σας ραντεβού Κλείστε ραντεβού

Ρωτήσαμε τους ασθενείς μας

Δείτε όλα τα βίντεο των ασθενών μας

Copyright © 2018 All Rights Reserved
Οδοντιατρείο STOMA - Ιωάννα Καζάκου, DDS, MSc