Πρωτόκολλο λειτουργίας του Οδοντιατρικού Κέντρου STOMA μετά την πανδημία του Νέου Κορωνοϊού

Αγαπητοί ασθενείς μας,

Από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων το ιατρείο μας, συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εξυπηρετούσε μόνο τα έκτακτα και τα επείγοντα περιστατικά. Οι ασθενείς μας έμειναν σπίτι αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έμειναν μόνοι και χωρίς τη βοήθειά μας όταν την είχαν ανάγκη. 

Καθώς προχωράμε σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων υπάρχει η ανάγκη συμμόρφωσης σε μια νέα κανονικότητα η οποία θα μας βγάζει από το σπίτι, αλλά θα μας κρατά ταυτόχρονα και ασφαλείς. Ως εκ τούτου, νιώθουμε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε για κάποιες τροποποιήσεις στη λειτουργία του ιατρείου μας οι οποίες θα επιτρέψουν την παροχή άρτιας ποιότητας υπηρεσιών, ενώ τόσο εσείς όσο και εμείς θα παραμένουμε υγιείς και ασφαλείς.

Mε βάση τις παγκόσμιες οδηγίες των επιστημονικών κοινοτήτων γιατρών και οδοντιάτρων, κρίνονται σκόπιμα τα ακόλουθα:

  • Αξιολόγηση του ασθενούς και αρχική λήψη του ιστορικού του, τηλεφωνικώς, πριν το κλείσιμο του ραντεβού ( triage )
  • Θερμομέτρηση του ασθενούς κατά την άφιξή του.
  • Το ίδιο μέτρο θερμομέτρησης εφαρμόζεται στους γιατρούς καθώς και στο βοηθητικό προσωπικό κατά την άφιξή τους.
  • Υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού χεριών κατά την είσοδο στο ιατρείο, όπως επίσης και μετά την όποια συναλλαγή με έγγραφα, ακτινογραφίες, δέματα, χρήματα κλπ.
  • Τροποποίηση της χρονικής διάρκειας των ραντεβού ώστε να αποφεύγεται η ταυτόχρονη παρουσία ατόμων παραπάνω του ενός ατόμου ανά 10 τμ του χώρου αναμονής.
  • Για αυτό το λόγο επιτρέπεται η παρουσία ενός μόνο συνοδού κατά άτομο και εάν αυτό κρίνεται σκόπιμο.
  • Χρήση μέσων ατομικής προστασίας του προσωπικού του ιατρείου σύμφωνα με το πρωτόκολλο αυξημένης επαγρύπνησης.
  • Εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε τα πρωτόκολλα ασηψίας, αντισηψίας μηχανημάτων, εργαλείων και χώρου έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των ασθενών και η πρόληψη της διασποράς όλων των λοιμώξεων, όπως άλλωστε κάναμε ευλαβικά μέχρι σήμερα.

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω πως τα μέτρα θα επαναξιολογούνται και θα τροποποιούνται σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα που θα προκύπτουν τόσο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας WHO, από CDC, από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τον ΕΟΔΥ, όσο και από τις αυξομειώσεις των επιδημιολογικών δεικτών.

Κλείστε άμεσα το δικό σας ραντεβού Κλείστε ραντεβού

Ρωτήσαμε τους ασθενείς μας

Δείτε όλα τα βίντεο των ασθενών μας

Copyright © 2018 All Rights Reserved
Οδοντιατρείο STOMA - Ιωάννα Καζάκου, DDS, MSc