Ορθοδοντική - Invisalign

Στο οδοντιατρικό κέντρο STOMA παρέχεται η δυνατότητα ορθοδοντικής θεραπείας με τη μέθοδο Invisalign, η οποία παρέχει ορθοδοντική μετακίνηση χωρίς τα παραδοσιακά σιδεράκια με την εφαρμογή μίας σειράς από σχεδόν αόρατες, αφαιρέσιμους νάρθηκες- aligners που τους αλλάζετε κάθε δύο εβδομάδες με το επόμενο set προκατασκευασμένων για εσάς ναρθήκων - aligner. Η θεραπεία είναι απόλυτα προβλέψιμη. Πριν να ξεκινήσετε γνωρίζετε από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στον υπολογιστή πώς θα διαμορφωθεί το στόμα σας μετά το πέρας της θεραπείας. Φαίνεται πριν να αρχίσετε τη θεραπεία πόση και τί είδους μετακίνηση θα έχουν τα δόντια σας με την πάροδο του χρόνου. Η μέθοδος είναι κυριολεκτικά αόρατη και δεν επηρεάζει αρνητικά ούτε την υγεία των δοντιών, δεδομένου ότι η στοματική υγιεινή γίνεται ευκολότερα και καλύτερα από ότι να υπήρχαν μόνιμα ορθοδοντικά σιδεράκια - brackets, αλλά ούτε και την κοινωνική ζωή του εφήβου ή ενήλικα. 

Ορθοδοντική για εφήβους

Η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να διορθώσει μεγάλο αριθμό ορθοδοντικών ανωμαλιών, εξασφαλίζοντας στους εφήβους που τους απασχολεί ιδιαίτερα η εικόνα τους, μια εναλλακτική πρόταση με αντίστοιχη αξιοπιστία των κλασσικών ορθοδοντικών λύσεων του παρελθόντος.

Ανάλογα της βαρύτητας του προβλήματος, προσαρμόζεται αντίστοιχα και η παρεχόμενη λύση invisalign!

  • Συνωστισμένα δόντια - παρατηρούνται, όταν απλά υπάρχει έλλειψη χώρου μέσα στην γνάθο σας για να χωρέσουν όλα τα δόντια κανονικά. Όταν μένουν αθεράπευτα, τα υπερβολικά συνωστισμένα δόντια μπορούν να προκαλέσουν αυξημένη πιθανότητα ουλικής ασθένειας καθώς είναι δυσκολότερο να τα καθαρίσετε και να εμποδίσουν την κανονική λειτουργία των δοντιών.
  • Eκτενή διαστήματα - Δόντια με εκτενή διαστήματα παρατηρούνται, όταν έχετε επιπλέον χώρο στην γνάθο σας. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε δόντια μικρού μεγέθους, ανώμαλη ανάπτυξη των γναθικών οστών, γενετική, δόντια που λείπουν και/ή προώθηση της γλώσσας. Όταν λείπουν δόντια, αυτό το ζήτημα μπορεί επίσης να έχει προκληθεί από μετατόπιση άλλων δοντιών εξαιτίας του επιπλέον χώρου. Τα ζητήματα αραιοδοντίας μπορούν να οδηγήσουν σε ορισμένες περιοδοντικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένης της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας που, μένοντας αθεράπευτες, μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια δοντιού.
  • Σταυροειδής σύγκλειση - συμβαίνει όταν η άνω και η κάτω γνάθος είναι από κοινού σε λάθος ευθυγράμμιση. Συνήθως προκαλεί ένα ή περισσότερα άνω δόντια να κλείνουν στο εσωτερικό των κάτω δοντιών, και μπορεί να συμβεί αμφότερα μπροστά και/ή στο πλάι του στόματός σας. Αυτό το ζήτημα μπορεί να προκαλέσει φθορά των δοντιών, ουλική ασθένεια και απώλεια οστού.
  • Υπερσύγκλειση - συμβαίνει όταν τα άνω δόντια ξεπερνούν σημαντικά τα κάτω δόντια. Συνήθως οφείλεται είτε στη γενετική είτε σε κακές στοματικές συνήθειες κατά την ανάπτυξη του οστού που στηρίζει τα δόντια. Αυτό το ζήτημα μπορεί να οδηγήσει σε ουλικά προβλήματα ή ερεθισμό, και/ή φθορά των κάτω δοντιών και μπορεί να προκαλέσει επώδυνα προβλήματα στη γνάθο και στις ενώσεις.
  • Υποσύγκλειση - συμβαίνει όταν τα κάτω πρόσθια δόντια προεξέχουν πέρα από τα άνω, που συνήθως οφείλεται στην υποανάπτυξη της άνω γνάθου, υπερανάπτυξη της κάτω γνάθου, ή και τα δύο. Επίσης μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη άνω δοντιών. Αυτό το ζήτημα μπορεί να εμποδίσει την κανονική λειτουργία των προσθίων δοντιών ή γομφίων που μπορεί να οδηγήσει σε οδοντική φθορά. Επίσης μπορεί να προκαλέσει επώδυνα προβλήματα στη γνάθο και στις ενώσεις.

Ορθοδοντική για ενήλικες

Η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να διορθώσει μεγάλο αριθμό ορθοδοντικών ανωμαλιών εξασφαλίζοντας στους ενήλικες, που δε θέλουν να δώσουν δικαίωμα στο κοινωνικό τους σύνολο, μια εναλλακτική πρόταση με αντίστοιχη αξιοπιστία των κλασσικών ορθοδοντικών λύσεων του παρελθόντος.

Ανάλογα της βαρύτητας του προβλήματος, προσαρμόζεται αντίστοιχα και η παρεχόμενη λύση invisalign!

Μόλις η οδοντίατρος αποφασίσει ότι το Invisalign είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας, αυτός ή αυτή θα αναπτύξει ένα λεπτομερές σχέδιο θεραπείας από το οποίο θα δημιουργηθούν οι προορισμένοι για εσάς, πραγματικά αόρατοι νάρθηκες-aligners.

Ποιά είναι η διαδικασία?

  • Βημα 1: Κατά τη διάρκεια της αρχικής επίσκεψης, η οδοντίατρος θα συζητήσει τα θέματα που έχετε με τα δόντια σας και θα ερευνήσει τι είδους αποτελέσματα ελπίζετε να επιτύχετε. Αν το Invisalign είναι κατάλληλο για εσάς, θα καθοριστεί ένα σχέδιο θεραπείας με τους στόχους που έχετε στο μυαλό σας. Η οδοντίατρος σας θα πάρει τα αποτυπώματα των δοντιών σας και θα τα στείλει στα εργαστήρια της Invisalign για επεξεργασία.
  • Βημα 2: Τα αποτυπώματα των δοντιών σας θα ψηφιοποιηθούν ώστε η οδοντίατρος σας να επιθεωρήσει την ηλεκτρονική 3D εικόνα των δοντιών σας (ClinCheck® διάταξη). Η οδοντίατρος σας θα υπαγορεύσει και θα επιθεωρήσει τις ακριβείς οδοντικές μετακινήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του προσωπικού σας σχεδίου θεραπείας. Θα είστε σε θέση να δείτε μία πραγματική απεικόνιση των δοντιών σας πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά την Invisalign θεραπεία, έτσι θα μπορείτε να δείτε πως αναμένεται να είναι το χαμόγελό σας μόλις ολοκληρώσετε την θεραπεία.
  • Βημα 3: Μόλις εσείς και η οδοντίατρος συμφωνήσετε στο σχέδιο θεραπείας, στη συνέχεια φτιάχνονται οι ατομικοί νάρθηκες-aligners κατά παραγγελία για εσάς και πρέπει να φοριούνται για δύο εβδομάδες περίπου πριν αλλάξετε για την επόμενο νάρθηκα-aligner της σειράς. Αν και ο αριθμός των ναρθήκων - aligners διαφέρει για κάθε άτομο, συνήθως μία πλήρης θεραπεία περιλαμβάνει 18-36 νάρθηκες-aligners για άνω και κάτω δόντια μαζί, το οποίο θα πάρει περίπου 9-18 μήνες εξαρτώμενο από την ατομική σας περίπτωση.
  • Βημα 4: Οι νάρθηκες-aligners πρέπει να φοριούνται ημέρα και νύχτα, εκτός από όταν τρώτε, βουρτσίζετε ή καθαρίζετε τα δόντια με νήμα, για να ολοκληρώσετε τη θεραπεία στο χρονικό διάστημα που προσδιορίστηκε από εσάς και την οδοντίατρο σας. Θα πηγαίνετε για έλεγχο κάθε 4-6 εβδομάδες για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και για να λαμβάνετε την επόμενη σειρά των ναρθήκων-aligners. Κατά τη διάρκεια όλης της θεραπείας, θα παρατηρείτε μικρές μετακινήσεις και τα δόντια σας βαθμιαία θα κινούνται προς ένα ομαλό και υγιές χαμόγελο.

Κλείστε άμεσα το δικό σας ραντεβού Κλείστε ραντεβού

Ρωτήσαμε τους ασθενείς μας

Δείτε όλα τα βίντεο των ασθενών μας

Copyright © 2018 All Rights Reserved
Οδοντιατρείο STOMA - Ιωάννα Καζάκου, DDS, MSc